Vlietland Ziekenhuis en Het Oogzorgnetwerk sluiten voorovereenkomst

woensdag 17 juli 2013, Tijd 14:46 uur

Het Oogzorgnetwerk (een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam) en het Vlietland Ziekenhuis hebben op 16 juli een voorovereenkomst op het gebied van oogheelkundige zorg ondertekend. Hierin zijn afspraken vastgelegd over de aansluiting bij Het Oogzorgnetwerk en de zorgvuldige voorbereidingsperiode die moet leiden tot een samenwerking tussen beide ziekenhuizen. Het Oogzorgnetwerk bestaat inmiddels uit vijftien ziekenhuizen.

Voor de patiënten betekent dit dat zij in de toekomst sneller terecht kunnen voor een behandeling. Daarnaast kunnen zij, mede door de samenwerking, voor vrijwel alle oogheelkundige aandoeningen terecht in het Vlietland Ziekenhuis. Daarmee is de continuïteit van zorg gegarandeerd. Het samenvoegen van kennis en kunde zorgt voor een nog betere kwaliteit van oogheelkundige zorg in de regio.

Het uitgangspunt hierbij is ‘Beter worden doen wij samen’. Aad de Groot, lid van Raad van Bestuur van het Vlietland, vertelt: “De afdeling Oogheelkunde van het Vlietland krijgt door deelname aan dit netwerk de beschikking over producten en diensten, die voordeel bieden op zowel medisch als organisatorisch terrein. Dit biedt ons de mogelijkheid de zorg te optimaliseren waardoor patiënten nog beter en sneller geholpen kunnen worden.”

Liesbeth Hüpscher, oogarts in het Vlietland Ziekenhuis, is blij met de aansluiting bij Het Oogzorgnetwerk: “Als oogarts streef je continu naar kwaliteit en innovatie in de zorgverlening die je biedt aan patiënten. Het Oogzorgnetwerk werkt met beproefde concepten en goede behandelprogramma’s waardoor de kwaliteit verder verbetert en de wachttijden kunnen worden verkort. Daarnaast zorgt de aansluiting voor het uitwisselen van de zeer specifieke kennis en kunde rond oogzorg.”

Kees Sol, lid van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis, is verheugd over de toetreding van het Vlietland. “Wij werken al lange tijd met de slogan: ‘Samen werken aan beter zien’, het Vlietland zegt ‘Beter worden doen wij samen’. Het is heel duidelijk waarom wij met elkaar in zee gaan: wij zijn dan ook heel content dat de oogartsen van het Vlietland Ziekenhuis willen deelnemen aan ons netwerk”, aldus Kees Sol.

Bron: Oogzorgnetwerk